بررسی خودرو
بررسی تخصصی ام جی GS
مقدمه :
این خودرو چینی، در نمایشگاه خودرویی لندن رونمایی شد. ام جی GS بر روی یک پلتفرم جدید ساخته شده و رقبای خوبی هم دارد (در ادامه این مقاله با آنها آشنا خواهید شد).
اما در خلال این رونمایی در لندن، آنتونی ویلیامز کنی مدیر طراحی جهانی MG درباره این خودرو گفت:
کمپانی ما با اولین کراس اوور خواست خودرویی را طراحی کند که با خانواده MG سازگار بوده و قدری ظاهر متفاوت داشته باشد و همچنین حس اعتماد و پویایی را به بیننده بدهد. چیزی که این خودرو را از دیگران متفاوت کند.
مراسم معرفی،قیمت و رقبای ام جی GS:
در این مراسم که با حضور مدیران عامل و مدیران ارشد شرکت های مختلفی از جمله مدیا موتورز و آلفاموتور و با اجرای رضا رشیدپور انجام شد، آقای تیمورتاش، مدیر فروش و بازاریابی شرکت مدیا موتورز به معرفی کامل این خودرو پرداخت و این خودرو را از نظر فنی شاهکار خواند.در این مراسم قیمت این خودرو چینی ۱۴۲ میلیون تومان اعلام شد اما در حال حاضر با قیمت بالای ۱۶۶ میلیون تومان(در نمایندگی) عرضه می گردد.(جهت مشاهده قیمت روز این محصول اینجا کلیک کنید)
درباره رقبا این محصول چینی هم می توان نام میتسوبیشی ASX ژاپنی، تیولی و دوقلوهای توسان و اسپورتیج را نام برد.
پیشرانه و مشخصات فنی ام جی GS:
همان طور که اطلاع دارید در ایران برای خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی مجوز صادر نمی شود و حال با اطلاع از این موضوع این کراس اوور بسیار انتخابی خوبی است چرا که قلب تپنده این کراس اوور چینی بسیار قدرتمند است و با همکاری اپل، سایک موتور،شانگهای جنرال موتور و مرکز فنی خودرویی پان آسیا طراحی شده است، و در کنار خودرو های ام جی بر روی مدلهای اوپل، شورولت و بیوک هم به کار رفته است.
اما در کل باید گفت که برای GS سه پیشرانه در نظر گرفته شده است که شامل دو پیشرانه ۱.۵ لیتری و ۲ لیتری بنزینی توربوشارژ تزریق مستقیم با کدهای SGE و MGE و یک پیشرانه ۱.۹ لیتری توربودیزل است. در حال حاضر GS با دو پیشرانه اول تولید میشود و نسخه دیزلی آن فعلاً ارائه نشده است.لازم به ذکر است که پیشرانههای MGE و SGE از جمله مدرنترین پیشرانههای چهار سیلندر حال حاضر هستند.
MGE دو لیتری که بر روی این خودرو مورد استفاده قرار گرفته (در ایران هم از این مدل پیشرانه وارد می شود). دارای حجم دقیق ۱۹۹۵ سیسی است و از قابلیت توربوشارژ و تزریق مستقیم سوخت بهره میبرد. توان خروجی این موتور ۱۶۲ کیلووات ( ۲۱۷ اسب بخار) در دور موتور ۵۰۰۰-۵۳۰۰ دور بر دقیقه و گشتاور خروجی آن ۳۵۰ نیوتن متر در دور موتور ۲۵۰۰- ۴۰۰۰ دور بر دقیقه میباشد. این موتور همچنین مجهز به سیستم Start/Stop (این سیستم قادر است که میزان مصرف سوخت در ترافیک را به حداقل برساند) است. درباره جعبه دنده این کراس اوور چینی هم بد نیست که بدانید ۶سرعته TST است و دو کلاچه است که زمان تعویض دنده آن تنها ۰.۲ ثانیه است. این جعبه دنده نیز با همکاری سایک و جنرال موتورز طراحی و ساخته شده است و قبلاً در ام جی ۶ های نیوفیس عملکرد آن را مشاهده کرده بودیم.
طراحی ظاهری :
طراحی ظاهری این خودرو یکی از نقاط قوت آن به حساب می آید.چرا که هم امروزی است و هم اسپرت و این نکته حس خاصی را به بیننده می دهد اما از کلیات که بگذریم باید درباره ی قسمت های مختلف این کراس اوور به دقت بگوییم و اول هم به سراغ جلوی این چینی می رویم که همانند خودروی های دیگر ام جی طراحی شده و با دیدن آن ناخودآگاه ذهنمان را به سمت آنان می برد، چراغ های زنون جلو این کراس اوور، در کنار درخشندگی خوب و دلنشین، زبان طراحی بال فرشته را که قبل تر، در امجی ۶ مشاهده شده بود را نشان می دهد. در نمای عقب نیز طراحی اسپرت بیشتر از همه جا حس می شود،شیشه عقب این خودرو به دلیل اندازه کوچک و طراحی زاویهدار، احتمالاً نمیتواند دید خوبی را برای راننده فراهم کند، که البته این مسئله در بین خودروهای این کلاس امری طبیعی است (با سنسورها و دوربین عقب مرتفع گردیده است). در کل طراحی ظاهری این خودرو که اولین کراس اوور ام جی است سعی کرده تا بدن عضلانی GS را به نحوی نشان دهد که، حالت شش گوش لوگو این برند را نشان بدهد و با کمی دقت به خطوط روی کاپوت این حرف ما تایید می شود، MG GS در بخش طراحی شباهت خاصی به جیپ چروکی دارد و بین خودروهای همکلاس خود در ایران نمره خوبی دریافت خواهد کرد. (در نمای جانبی میتوان یک جفت رکاب را مشاهده کرد، که برای سوار شدن به این شاسی بلند چینی به شما کمک می کند.)
طراحی داخلی ام جی GS:
وقتی وارد کابین ام جی GS می شویم طراحی شیک و زیبا این خودرو حس خوبی به ما می دهد.باید گفت که در سرتاسر فضای داخلی خطوط شکسته شش ضلعی مانند به چشم میخورند که نشان میدهند طراحان برای هماهنگی فضای داخلی و خارجی بسیار خلاقیت به خرج داده اند. در قسمت جلوی داشبورد از پلاستیک براق به رنگ مشکی پیانو استفاده شده که این طرح باعث ترکیب نمای اسپرت و کلاسیک نیز شده است(جنس ترکیبی از پلاستیک خشک و نرم است). صفحه نمایش ۶.۱ اینچی با بهترین کیفیت دقیقا در قسمت پایین دریچهها قرار داده شده است. صفحه کیلومتر این خودرو هم به طرز خاصی طراحی شده و در حالتهای مختلف رانندگی تغییر رنگ میدهد (مثلا در حالت اسپرت، قرمز رنگ میشود).
در کل ایراد این خودرو در این بخش استفاده از پلاستیک خشک است.
شتاب و مصرف سوخت ام جی GS:
ام جی GS شتاب صفر تا صد ۸ ثانیه را دارد، که برای یک خودرو در این کلاس عدد کم نظیر و قابل توجهی است.همچنین حداکثر سرعت این خودرو چینی ۲۰۸ کیلومتر در ساعت است که باز هم نسبت به رقیبی چون میتسوبیشی ASX بسیار بهتر است، مصرف سوخت ترکیبی این خودرو چینی هم در هر ۱۰۰ کیلومتر رانندگی ۷.۹ لیتر، است(حجم باک ۵۵ لیتر).
ایمن بودن:
این شاسی بلند ۵ ستاره ایمنی را از موسسه چینی EURO-NCAP، کسب کرده است و امکانات ایمنی همچون :
- قابلیتهای نگهداری خودرو در سربالایی (Autohold)
- کنترل خودرو در سراشیبی (HDC)
- سیستم کمکی الکتریکی ترمز (EBA)
- سیستم ترمز ضد قفل (ABS)
- سیستم توزیع نیروی ترمز (EBD)
- سیستم کنترل پایداری (ABS)
- سیستم کنترل ترمز در پیچها (CBC)
ابعاد ام جی GS:
طول ۴.۵ متری، عرض ۱.۶ متری و ارتفاع ۱.۶۷ متری این خودرو را از نظر ابعاد در سطح بالاتری از رقبایی چون کیا اسپورتیج و هوندا CR-V قرار می دهد، درباره صندوق عقب این کراس اوور چینی، هم باید گفت که حجم آن در مواقعی که صندلی ها باز و در سر جای خود قرار دارد(SEATS UP) طبق گفته سازنده ۴۸۳ لیتر گنجایش دارد و در مواقعی که صندلی را می خوابانید(seats folded) به ۱۳۳۶ لیتر گنجایش می رسد.
امکانات رفاهی و… :
خودروی کراس اوور چینی مذکور، دارای امکانات رفاهی خوبی در بازه قیمتی خود است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱)سیستم فرمان و هدایت شامل :
_قدرت کمکی الکتریکی
۲)سیستم تهویه مطبوع شامل:
_اتوماتیک دوگانه
۳)سیستم صوتی تصویری و مالتی مدیا شامل:
_ بلندگو صدای ۳بعدی و اتصال iPod , Aux , USB, Bluetooth و دارای حافظه داخلی
_کنترل سیستم صوتی روی فرمان
_صفحه نمایش لمسی ۶/۱ اینچی
۴)سیستم صندلی شامل:
_تنظیم برقی صندلی راننده در ۶ جهت و تنظیم گودی کمر دستی
_تنظیم دستی صندلی سرنشین جلو در ۴ جهت
۵)سیستم آینه و شیشه ها شامل :
_تنظیم برقی آینه ها
_شیشه بالابر جلو و عقب برقی
_آینه های جانبی برقی، جمع شونده و دارای گرمکن
_ آینه دید عقب الکتروکرومیک
۶)سیستم روشنایی شامل :
_چراغ های جلو زنون
_قابلیت تنظیم ارتفاع خودکارچراغ های جلو
_شیشه شوی چراغ های جلو
_دارای سنسور روشن شدن اتوماتیک چراغ های جلو (autolight-Drl)
۷) امکانات رفاهی در یک نگاه:
_رینگ آلومینیومی ۱۸ اینچی
_سیستم اندازهگیری فشار باد لاستیکها (TPMS)
_سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با دریچه هوا برای سرنشینان عقب
_سیستم ورود بدون کلید (Key less)
_استارت دکمهای (Push Button Start)
_سانروف برقی
_آینههای جانبی برقی، جمع شونده و دارای گرمکن
_چراغهای جلو زنون
_قابلیت تنظیم ارتفاع خودکار چراغ های جلو
_شیشه شوی چراغهای جلو
_دارای سنسور روشن شدن اتوماتیک چراغهای جلو (Auto Light)
_چراغهای خوش آمد گویی (Welcome) و بدرقه
_چراغهای مه شکن جلو و عقب
_چراغهای روشنایی روز (Day Light)
_چراغهای LED عقب
_گرمکن شیشه عقب
_تیغههای برف پاککن Boneless
_آینه دید عقب الکتروکرومیک (ECM)
_تنظیم برقی صندلی راننده در ۶ جهت و تنظیم گودی کمر دستی
_صندلیهای عقب با پیکربندی ۴:۶ و قابلیت جمع شوندگی کامل
_قابلیت تغییر رنگ نشانگرهای پشت آمپر مطابق با حالت گیربکس (Sporty Meter)
_دوربین دید عقب با راهنمای پارک حساس به زاویه فرمان
_صفحه نمایش لمسی ۶.۱ اینچی با قابلیت کنترل امکانات رفاهی داخل خودرو
_کنترل سیستم صوتی روی فرمان
_ریلهای سقف نقرهای رنگ
_آنتن کوسهای (Shark Fin)
_رکابهای جانبی و اسپویلر عقب اسپرت
_پدالهای گاز و ترمز با روکش آلومینیومی
_صندلیهای چرمی ضد لغزش و ضد خش
_فرمان و سردنده چرمی
_کروز کنترل

نکات مثبت ام جی GS:
- موتور قدرتمند
- طراحی ظاهری خوب
- سیستم تمام چرخ متحرک
- طراحی داخلی تقریبا خوب(به استثنا استفاده از پلاستیک خشک در برخی جاها)
- ایمن بودن
- قدرت بالای پیشرانه
- استاندارد بالای آلایندگی
- امکانات رفاهی بالاتر از رقبا
- تنوع رنگ زیاد
نکات منفی ام جی GS:
- کیفیت ساخت در حد متوسط
- بازار خرید و فروش محدود
- قیمت بالا

3 دیدگاه